Kringlooptechnieken in de tuin

Waarom kringlooptuinieren? Op veel plaatsen in Vlaanderen (ook in onze regio!) daalt het grondwater jaarlijks aanzienlijk. Door de juiste kringlooptechnieken toe te passen in de tuin, kan je hier zelf heel wat aan doen om dit te beperken. 

Infosessies in samenwerking met Vlaco

Online infosessies: afval verminderen in huis en tuin

  • EcoWerf organiseert in samenwerking met Vlaco online infosessies om jouw afval te beperken in huis en tuin. Meer info

Snelcursus thuiscomposteren

  • Leer op een uurtje alles wat je moet weten om succesvol aan de slag te gaan met compostbakken of een compostvat in je tuin. (Momenteel is er geen snelcursus gepland)
     
snelcursus thuiscomposteren

 

 

Word kringloopkracht!

Word vrijwilliger als kringloopkracht en deel je kennis die je hebt verworven via zes interactieve sessies over kringloop in keuken en tuin met anderen. Meer info. 

 

Kringloopkracht

Thuiscomposteerwijzer Vlaco

Weet je niet goed wat wel en wat niet te composteren? Om je het leven makkelijker te maken, ontwikkelde Vlaco de 'thuiscomposteerwijzer'. Deze handige online tool vertelt je in een muisklik of je restje in de compostbak of het compostvat mag.

Thuiscomposteren en compost gebruiken

Verwerk zelf je groente-, fruit- en tuinafval tot een nieuwe grondstof: compost. Deze bodemverbeteraar zorgt voor een boost in je tuin. Maar dit is niet alles! Compost voedt niet enkel het bodemleven, maar zorgt ook voor een betere bodemstructuur. Zowel vochtdoorlatende zandgronden als harde kleigronden gaan vocht beter vasthouden door het toevoegen van compost. 

Ontdek meer in deze filmpjes:

 

Ontdek meer in volgende publicaties:

Vlaco:

Deze publicaties zijn gratis te downloaden. Ook 1 gedrukt exemplaar is gratis te bestellen. Vanaf twee gedrukte brochures wordt er een kleine bijdrage gevraagd. 

Vlaams-Brabant: 'Kringlooptuinier'

 

Compostvaten- en bakken

Ben je op zoek naar een degelijk compostvat of -bak? Deze kan je aan democratische prijzen verkrijgen via de milieudienst van je gemeente/stad:

Staat jouw gemeente/stad er niet bij? Niet getreurd! Je kan ook compostbakken en -vaten vinden in de meeste doe-het-zelfzaken en tuincentra.
Ben je een handige harry? Maak er dan zelf eentje uit paletten of andere materialen.