Nieuws

  • 12 februari 2021
Geef je oude lampen een nieuw leven

Geef je oude lampen een nieuw leven

Wist je dat kapotte lampen voor 92% en armaturen voor 77% gerecycleerd worden? Tenminste als je ze naar een Recupel-punt of naar het recyclagepark brengt. Lees meer
Afbeelding nieuwe blauwe pmd-zak
  • 11 februari 2021

Roze zak langer gebruiken maar met nieuwe pmd-sorteerregels

Vanaf 1 maart 2021 voert EcoWerf samen met Fost Plus in onze regio de nieuwe blauwe pmd-zak in. Daarom haalt EcoWerf de roze zak vanaf 1 maart 2021 niet meer op. Om je voorraad roze zakken op te gebruiken, kan je de roze zak nog enkele maanden langer gebruiken of volle rollen inruilen op het recyclagepark. Lees hier meer over hoe je de roze zak nog langer kan gebruiken.
Doccle is bereikbaar via website of app
  • 25 januari 2021

Meer dan 22.000 gezinnen betalen hun afvalrekening via doccle. En jij?

Je kan je betalingsuitnodigingen van EcoWerf ontvangen en betalen via doccle, het grootste platform voor digitale administratie in België. Al meer dan 22.000 gezinnen aangesloten bij EcoWerf hebben hiervoor gekozen. Wil jij ook je administratie vereenvoudigen of wens je domiciliëring? Lees meer.
Afvalkalender 2021
  • 15 december 2020

Afvalkalender 2021

2021 wordt een jaar vol veranderingen bij de afvalophaling aan huis en op het recyclagepark. Raadpleeg dus zeker je afvalkalender. Kreeg je geen kalender in de brievenbus? Je kan een exemplaar afhalen bij het gemeente- of stadhuis. Of je kan hem online downloaden bij de info over jouw gemeente. Lees meer
Ophaling papier en karton
  • 29 januari 2021

Ophaling papier en karton overal vierwekelijks

EcoWerf haalt sinds 1 januari 2021 papier en karton overal vierwekelijks op. Bekijk goed de afvalkalender voor de juiste ophaaldata en zet papier en karton steeds voor 07.00 uur ‘s morgens buiten. Vanaf het voorjaar van 2021 halen we in samenwerking met 13 gemeenten en steden papier en karton op in gele containers van 240 liter. Lees hier meer over deze nieuwe dienstverlening.
Asbestcement veilig aangeleverd op recyclagepark
  • 7 januari 2021

Asbest aanleveren? Verpak je asbest en reserveer je bezoek op voorhand!

Wens je asbestcement naar het recyclagepark te brengen, dan ben je verplicht om op voorhand je bezoek online te reserveren. Voor de veiligheid is het vanaf 1 januari 2021 verplicht om je asbestafval verpakt aan te leveren. Lees meer en reserveer je bezoek
Inwoners EcoWerf-regio sorteerkampioen
  • 14 december 2020

Inwoners EcoWerf sorteerkampioen

Voor het derde jaar op rij zijn de inwoners uit het EcoWerf-werkingsgebied alweer de beste van de klas in Vlaanderen. Met 93 kg/inwoner restafval scoren we beter dan het Vlaams gemiddelde van 143 kg/inwoner en ver onder de doelstelling van 110 kg/inwoner restafval die het Uitvoeringsplan huishoudelijk afval ons pas in 2022 oplegt. Lees hier hoe we deze goede score elke jaar halen.
Online sessie 'Koken met restjes'
  • 29 januari 2021

Afval verminderen in huis en tuin: gratis online infosessies

EcoWerf organiseert, in samenwerking met Vlaco (Vlaamse compostorganisatie), sessies die jou kunnen helpen om minder afval te produceren of om het een nieuwe bestemming te geven. Ontdek hier de inhoud per sessie. Lees meer.
Afvalophaling in containers
  • 4 januari 2021

Afvalophaling tijdens winterweer

Winter of geen winter, jouw afval wordt opgehaald. Je helpt ons door je stoep sneeuw- en ijsvrij te houden en het afval in je container niet te laten aanvriezen. Klik hier om te lezen hoe je ons nog meer kan helpen met de ophaling van afval in de winter.
Mondmasker verplicht op het recyclagepark
  • 2 november 2020

Recyclageparken (containerparken) open

Respecteer de bezoekregels. Draag verplicht een neus-mondmasker. Ook de andere veiligheidsmaatregelen blijven gelden. Lees meer