Meer dan 22.000 gezinnen betalen hun afvalrekening via doccle. En jij?

  • 25 januari 2021

Je kan jouw betalingsuitnodigingen van EcoWerf ontvangen en betalen via doccle, het grootste platform voor digitale administratie in België. Je kan er documenten (bv. betalingsuitnodigingen) veilig en eenvoudig lezen, onmiddellijk online betalen en bewaren. Maar ook een domiciliëring aanvragen, volledig digitaal met een paar muisklikken, is voortaan mogelijk. Al meer dan 22.000 gezinnen aangesloten bij EcoWerf ontvangen hun documenten via doccle.

Wil je je registreren op doccle?

  • Op jouw betalingsuitnodiging vind je de codes om te connecteren met doccle.
  • Je kan jouw doccle-codes ook opvragen bij EcoWerf via het contactformulier op onze website of telefonisch op 0800/97 0 97.

EcoWerf was eerste afvalintercommunale in België die samenwerkte met doccle. Door de samenwerking met doccle kiest EcoWerf voor digitalisering en voor een vlottere, efficiëntere en vooral milieubewustere administratie, met zo weinig mogelijk papier. Concreet hoopt EcoWerf op jaarbasis 25%, ofwel 50.000 gedrukte betalingsdocumenten en enveloppen uit te sparen. Het streefdoel voor EcoWerf is dat tegen eind 2022 50% van de betalingsdocumenten digitaal afgehandeld wordt. Voor jou als gebruiker verloopt de betaling sneller en verkleint de kans op typefouten.

Meer gebruiksgemak, minder papier

In 21 van de 27 gemeenten die bij EcoWerf zijn aangesloten geldt voor de aanrekening van de huisvuil- en gft-ophaling het DifTar-systeem. Dit is een gedigitaliseerd systeem (elektronische chip en registratie) waarbij de inwoners voor hun afval betalen op basis van het gewicht en de afvalsoort. Het gaat om volgende gemeenten en steden: Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Geetbets, Haacht, Herent, Hoegaarden, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tremelo en Zoutleeuw. De gegevens zijn gekoppeld aan een digitale DifTar-rekening, die de inwoners kunnen beheren via het digitale platform www.mijnecowerf.be. Wie zijn afvalrekening niet digitaal wenst op te volgen, ontvangt een gedrukte betalingsuitnodiging per post. Op jaarbasis verstuurt EcoWerf ongeveer 200.000 betalingsdocumenten. Het gaat om 103.000 aangesloten gezinnen, waarvan eind 2019 bij de aanvang van de samenwerking met doccle, 14% zijn betalingsuitnodiging al digitaal ontving via e-mail. Als gebruiker moet je daarbij wel nog alle betaalgegevens overnemen in je bankapplicatie. In doccle daarentegen verloopt de betaling automatisch, wat tijd bespaart en fouten bij het overtypen voorkomt. Door te investeren in een samenwerking met doccle, hoopt EcoWerf nog veel meer inwoners te overtuigen om digitaal te gaan. Voor de gebruiker is doccle gratis. Bovendien is doccle altijd en overal beschikbaar via een computer, laptop en smartphone (app voor iOS en Android).

De andere manieren van facturatie, zoals digitale betalingsuitnodigingen via Mijn EcoWerf, blijven bestaan.

EcoWerf en doccle