Kringlooptechnieken in huis en tuin

Infosessies in samenwerking met Vlaco

Online infosessies: afval verminderen in huis en tuin

  • EcoWerf organiseert in samenwerking met Vlaco online infosessies om jouw afval te beperken in huis en tuin. Meer info

Snelcursus thuiscomposteren

  • Leer op een uurtje alles wat je moet weten om succesvol aan de slag te gaan met compostbakken of een compostvat in je tuin. (Momenteel is er geen snelcursus gepland.)

 

snelcursus thuiscomposteren

Word kringloopkracht!

Word vrijwilliger als kringloopkracht en deel je kennis die je hebt verworven via zes interactieve sessies over kringloop in keuken en tuin met anderen. Meer info. 
 

Kringloopkracht

 

Thuiscomposteerwijzer Vlaco

Weet je niet goed wat wel en wat niet te composteren? Om je het leven makkelijker te maken, ontwikkelde Vlaco de 'thuiscomposteerwijzer'. Deze handige online tool vertelt je in een muisklik of je restje in de compostbak of het compostvat mag.

Thuiscomposteren

thuiscomposterenThuiscomposteren kan je leren! Bekijk onze filmpjes, schrijf je in voor een snelcursus of raadpleeg de composteerwijzer. Lees meer.

Voedselverlies voorkomen

VoedselverliesIn Vlaanderen gaat jaarlijks zo'n 900.000 ton aan voedsel verloren doorheen de keten. Gezamenlijk gooien we in Vlaanderen zo'n 886 miljoen euro weg. Gemiddeld gezien is dit tussen de 200,00 en de 580,00 euro per Vlaams gezin per jaar.  Ieder van ons kan de voedselspilling verminderen door kleine aanpassingen te maken in je dagelijks leven. Lees meer