De kringwinkel

De_Kringwinkel

 

De kringwinkel, dat zijn 145 tweedehands- en outletwinkels in de sociale economie die zich achter deze merknaam verzameld hebben en samenwerken op vlak van communicatie en kwaliteit. Kringwinkels staan voor:

 • Sociale tewerkstelling: Onze producten hebben een verhaal, onze mensen ook. De Kringwinkel biedt een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 5.400 mensen die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt .
 • Aandacht voor het klimaat: De kringwinkel haalt herbruikbare goederen op en verkoopt ze weer. Hierdoo komen ze niet op de afvalberg terecht.
 • Originele en betaalbare spullen: We willen ervoor zorgen dat iedereen, ook met een beperkt budget, kwaliteitsvolle goederen kan kopen. Voor basisproducten bewaken we dan ook steeds een basisprijs. Ons aanbod varieert elke dag.

 

Samenwerking EcoWerf en De Kringwinkel

Sinds 2014 werkt EcoWerf samen met de Kringwinkels VITES en Hagelan omtrent de inzameling van herbruikbare goederen en textielinzameling. Op deze manier stimuleert EcoWerf lokale en regionale tewerkstelling in het bijzonder van werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt. Dit past binnen de visie van EcoWerf om een belangrijke rol toe te bedelen aan samenwerkingen die een sociale meerwaarde hebben. 

EcoWerf behartigt voor de aangesloten gemeenten de contracten met de kringwinkels. Zo hoeft niet elke gemeente apart een contract af te sluiten. Ook de bijhorende administratie en rapportering gebeurt via EcoWerf. 

Inwoners kunnen op elk recyclagepark van EcoWerf terecht bij de container van De Kringwinkel. Het is belangrijk dat de herbruikbare goederen hygiënisch en in goede staat worden aangeleverd, zodat ze een tweede leven kunnen krijgen via De Kringwinkel. 

 

 

 

Een tweede leven voor herbruikbare spullen

Absoluut! De Kringwinkels zijn blij met zowat alles: kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, boeken, meubelen, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen. Er geldt slechts één voorwaarde: de spullen die je brengt, moeten herbruikbaar zijn.

Elektro en fietsen* mag je altijd brengen, ook al zijn deze beschadigd of in slechte staat. De Kringwinkel herstelt deze goederen namelijk zelf.

 *Opgelet, op het recyclagepark worden fietsen of elektr(on)ische toestellen die nog hersteld kunnen worden niet aanvaard bij de herbruikbare goederen. Ze gaan automatisch naar de container met oude metalen (fietsen) of bij de afgedankte elektr(on)ische toestellen (aeea) voor recyclage. Ze worden dan gerecycleerd, niet hergebruikt.

Vind een geefpunt in je buurt op Spullen schenken aan De Kringwinkel of in de Recycle App.

Je kan ook goederen gratis aan huis laten ophalen (kleerkasten, bedden…). Zorg er dan voor dat deze vooraf gedemonteerd worden en op het gelijkvloers klaar staan.

Schenk je herbruikbare spullen in de Kringloop container op het recyclagepark.

Kringwinkel ViTeS

 • Leuven: Diestsestraat 235, 3000 Leuven
 • Heverlee: Ijzermolenstraat 10-12, 3001 Heverlee
 • Wespelaar: Nieuwstraat 20, 3150 Wespelaar

icoon mailwww.dekringwinkel.be/vites
icoon mailinfo@vites.be

icoon telefoonGratis ophaling*: 016/26 09 21

* Gratis inzameling in volgende EcoWerf-gemeenten: Leuven, Oud-Heverlee, Haacht, Rotselaar, Boortmeerbeek, Bertem, Keerbergen, Lubbeek, Huldenberg, Kortenberg, Bierbeek, Herent.

Kringwinkel Hageland

 • Tienen: Minderbroedersstraat 33, 3300 Tienen (016/82 46 91)
 • Aarschot: Amerstraat 17, 3200 Aarschot (016 57 25 45)
 • Diest: Nijverheidslaan 33A, 3290 Diest (013/55 66 07)
 • Geefpunt Walstraat Tienen: Walstraat 2, 3300 Tienen (enkel geven van herbruikbare goederen van maandag tem vrijdag van 8.30u tem 16u)

icoon mailwww.dekringwinkel.be/hageland

icoon telefoon Gratis ophaling*: 016/82 45 55

Gratis inzameling in volgende EcoWerf-gemeenten: Begijnendijk, Bekkevoort, Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Zoutleeuw. 

 

Kringweetjes

Tweedehands wordt eerste keus. En dus winnen steeds meer tweedehands initiatieven aan populariteit. En waarom zou je het niet doen? We zetten de voordelen op een rij: 

 • Jaarlijks zamelt De Kringwinkel meer dan 56.000 ton goederen in. Hierdoor verkleint de afvalber en wordt een CO2-uitstoot van meer dan 45.000 ton uitgespaard.
 • Alle komt terug, en dus zijn 'oude' spullen vandaag weer hip.
 • Het aanbod is elke dag anders: je vindt telkens weer een wisselend, uniek aanbod. 
 • Ook met een beperkt budget kan je kwaliteitsvol shoppen. Wist je trouwens dat elektronische apparaten extra gecontroleerd worden, voor ze met 1 jaar garantie te koop worden aangeboden?
 • De inkomsten uit de verkoop dienen hoofdzakelijk om arbeidsplaatsen te creëren en te behouden voor mensen die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt. De Kringwinkel biedt aan meer dan 3.500 mensen in Vlaanderen een job en begeleiding en vervult zo dus ook een sociale functie. 

 

Zelf op schattenjacht

Hou je van kuieren tussen oude spulletjes? Heerlijk snuisteren of doelgericht op zoek naar dat ene unieke object? In De Kringwinkel vind je ware schatten: van kledij tot speelgoed, van boeken tot meubelen, decoratie, elektro of sportartikelen. Geloof ons, er ligt voor elk wat wils. 

 

Ontdek de online kringwinkel: 

Bestel van thuis en haal bij voorkeur af in het afhaalpunt.