naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > HUIS AAN HUIS > Glasbollen > Glasbolcampagne

De glasbol ziet u

Campagne tegen sluikstorten aan de glasbollen

EcoWerf en haar 27 gemeenten zetten de strijd tegen het sluikstorten aan glasbollen verder. Met een nieuwe campagne willen EcoWerf en Fost Plus de sluikstorters een halt toeroepen. De boodschap zal te zien zijn op elke glasbol en duidt opnieuw op de boetes die kunnen geheven worden: sluikstorten is strafbaar. Met een verborgen camera zijn beelden opgenomen die zullen getoond worden op ROB-tv en op de sociale media kanalen van EcoWerf en de gemeenten. De beelden tonen het gedrag van de sluikstorter.

Glas in 2018

In 2018 werd door EcoWerf 6.467 ton wit glas ingezameld en 6.186 ton gekleurd glas ingezameld of in totaal 12.654 ton. Het gescheiden inzamelen van glas in wit en gekleurd glas is en blijft belangrijk. De vraag naar wit glas is groter dan de vraag naar gekleurd glas. Wit glas kan enkel gemaakt worden van oud wit glas. Jammer genoeg heeft EcoWerf in 2018 tijdens de wekelijkse opruim van de glasbollen van het sluikstorten 158.480 kg afval moeten opruimen. Ook de gemeenten haalden nog afval op dat rond de glasbollen slingert.

EcoWerf zet in samenwerking met een aantal gemeenten ook camera’s in. In 2018 werden al 30 sluikstorters betrapt. Zij krijgen een boete van 200 euro. Indien ze een tweede maal worden betrapt zal de boete nog hoger liggen. EcoWerf en haar gemeenten hopen echt dat de kleine groep van sluikstorters zal afgeschrikt worden.

De glasbol ziet u

Laatste aanpassing: 11/02/2019

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak