naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > RECYCLAGEPARKEN > Inwoners Hoegaarden naar 12 recyclageparken

Je kan naar 12 recyclageparken

Start Masterplan recyclageparken

Op 1 januari 2017 startte EcoWerf met haar Masterplan recyclageparken. De inwoners van gemeenten met een DifTar-gewichtspark kunnen voortaan op elkaars recyclagepark terecht. De inwoners van Glabbeek, Haacht, Herent, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tienen en Tremelo kunnen dus naar 11 verschillende recyclageparken. De gemeente Hoegaarden stapt mee in dit Masterplan: als inwoner van Hoegaarden kan je dus op al deze recyclageparken terecht. Bovendien heeft het college van burgemeester en schepenen beslist dat het recyclagepark in Hoegaarden nog 1 dag per week geopend blijft, namelijk op zaterdag. Het recyclagepark van Hoegaarden blijft enkel toegankelijk voor inwoners van Hoegaarden.

Opgelet: op het recyclagepark van Boutersem kan je niet meer terecht!

Wat houdt het Masterplan recyclageparken in?

Met het Masterplan recyclageparken wil EcoWerf er op een termijn van 8 jaar voor zorgen dat alle inwoners in het werkingsgebied op elk recyclagepark terecht kunnen. EcoWerf streeft hiermee naar meer gebruiksgemak voor de inwoners, kortere afstanden, uniforme tarieven en meer kostenefficiŽntie.

In het kader van het Masterplan werden de recyclageparken van Tienen en Landen al omgevormd tot modern uitgeruste DifTar-gewichtsparken met verzonken containers.

In totaal zullen er 20 recyclageparken over het werkingsgebied verspreid zijn, waarvan 8 nieuwe parken. Alle parken zullen uitgerust worden met DifTar-weegbruggen, een objectief systeem. Dankzij de strategische keuze van hun ligging, zal 97% van de inwoners wonen op minder dan 10 minuten rijden van een recyclagepark. Op elk recyclagepark zal de inwoner met dezelfde afvalsoorten terechtkunnen en er eenzelfde prijs voor betalen. Een recyclageparkbezoek wordt hierdoor duidelijker en overzichtelijker.

Tarieven, aanbiedingswijzen, adressen en openingstijden
 

  

Laatste aanpassing: 10/11/2017

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak