naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Preventie > Voedselverlies

Voedselverlies

Wereldwijd gaat een derde van al het geproduceerde voedsel verloren. Ook in Vlaanderen wordt jaarlijks 2.000.000 ton voedsel weggegooid. Van producent tot consument: voedselverlies komt voor in elke schakel van de keten. Naast geldverspilling betekent dit ook heel wat verspilde energie in de teelt, verwerking, verpakking, koeling en transport van het voedsel.

Met het project ‘No Food to Waste’ wil Horeca Vlaanderen de voedselverliezen in Vlaanderen met 15% verminderen tegen 2020. Ook jij kan je engageren en het charter ondertekenen om voedselverlies tegen te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld steeds je voorraad- en koelkasten controleren vooraleer je gaat winkelen zodat je geen dingen koopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Voor meer tips om voedselverlies thuis te beperken, kan je terecht op ‘No Food to Waste’.

Voor meer inspiratie kan je ook terecht bij Vlaco. Vlaco biedt een specifieke infosessie aan over voedselverlies en wat je er zelf aan kan doen. Je kan ook een praktische sessie volgen waar de Vlaco-kok demonstreert en proevertjes van restjes uitdeelt. Als je liever alle tips thuis naleest, dan kan je de brochure bestellen of aan de slag gaan met de vele receptjes die je op de website vindt.

 

Laatste aanpassing: 01/04/2016

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak