naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Preventie > Recycleerbare verpakkingen

Recycleerbare verpakkingen

Wil je minder materialen gebruiken bij de verpakking van je product of de recycleerbaarheid ervan vergroten? Ben je benieuwd naar de milieu-impact van je verpakking? Met de tools van Fost Plus kan je nagaan welke stappen jouw bedrijf kan nemen om de milieu-impact van verpakkingen te beperken. Deze drie websites bieden je een schat aan informatie:

Preventpack

Op www.preventpack.be vind je informatie over de recycleerbaarheid van je verpakking. Je vind er ook adviezen, publicaties, filmpjes, analysetools, beste werkwijzen, seminars en getuigenissen van bedrijven.

 Pack4ecodesign

Pack4ecodesign

Op www.pack4ecodesign.org kan je gratis de milieu-impact van jouw verpakkingen berekenen. Via een vereenvoudigde levenscyclusanalyse zie je onmiddellijk de CO2-uitstoot en het water- en energieverbruik van je verpakkingen. Je krijgt ook een overzicht van de maatregelen die je kan nemen om de impact op elk van deze gebieden te verkleinen. Via een simulatie kan je het effect van de verschillende preventiemaatregelen ook nagaan.

 Pack4Recycling

Pack4recycling

Heb je twijfels over de recycleerbaarheid van je verpakkingen? Ga naar www.pack4recycling.be, beantwoord enkele eenvoudige vragen en ontdek onmiddellijk in welke mate je verpakking recycleerbaar is. Je vindt er ook heel wat criteria, adviezen en tips terug om de recycleerbaarheid van je verpakkingen te optimaliseren.

 

Laatste aanpassing: 24/03/2016

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak