naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > HUIS AAN HUIS > Ophaaldienst

Ophaaldienst

EcoWerf op de baan

De ophaaldienst van EcoWerf zorgt voor de ophaling van het huishoudelijk afval in de aangesloten gemeenten. Deze dienst omvat de huis-aan-huisophaling, de containerdienst en de glasdienst.

Met een groep van ongeveer 100 mensen staat de ophaaldienst in voor de huis-aan-huisophaling. Jaarlijks wordt ongeveer 24.000 ton gft, 20.000 ton huisvuil, 5.000 ton pmd en 15.000 ton papier & karton opgehaald. In sommige gemeenten worden ook de ophalingen van snoeihout, oud ijzer en grofvuil verzorgd.

Huis-aan-huisophaling

Algemeen

38 ophaalwagens worden dagelijks ingezet bij de huis-aan-huisophaling van het afval. In al deze ophaalwagens is veel aandacht besteed aan veiligheid en ergonomie: de veiligheid van onze mensen en van de andere weggebruikers is voor EcoWerf een absolute prioriteit. Een bewijs hiervan is het veiligheidslabel dat EcoWerf van Febetra en de provincie Vlaams-Brabant in ontvangst mocht nemen.

Ophaalwagens

Naar boven

DifTar

In 21 gemeenten haalt EcoWerf afval aan huis op volgens het principe van geDifferentieerde Tarieven, kortweg DifTar. In deze gemeenten wordt huisvuil en gft opgehaald in grijze en groene DifTar-containers en betalen de inwoners op basis van de hoeveelheid afval die ze aanbieden.

Meer informatie over DifTar.

Ophaalwagen DifTar

Naar boven

Ophalingen op afroep

De voorbije jaren lieten steeds minder inwoners hun grofvuil, oude metalen (oud ijzer) en snoeihout aan huis ophalen. Daarom schakelde EcoWerf over op het systeem van ophaling op afroep.

Hoe gaat het in zijn werk?

Woon je in n van onderstaande gemeenten en heb je een hoeveelheid grofvuil, oude metalen of snoeihout waarmee je niet op het recyclagepark geraakt? Bel EcoWerf, ten laatste 2 dagen voor de dag van de ophaling op 0800/97 0 97 om een afspraak te maken en door te geven welk afval je aanbiedt. Er zijn 6 vaste dagen voor de ophaling van grofvuil, oude metalen en snoeihout (zie afvalkalender voor de juiste ophaaldagen).

GEEN AFSPRAAK = GEEN OPHALING.

Plaats het afval steeds duidelijk zichtbaar buiten ofwel vr 07.00 uur s morgens ofwel de avond voor de ophaaldag na 20.00 uur. De sorteerregels vind je achteraan op de afvalkalender.

Tarieven

De ophaling van oude metalen in onderstaande gemeenten is gratis. De tarieven van snoeihout en grofvuil kan je raadplegen op de website van de gemeente of in het gemeentelijk infoblad. Opgelet: voor de ophaling van grofvuil wordt er mogelijk ook een voorrijkost (= vaste verplaatsingskost) aangerekend.

Gemeenten

EcoWerf zamelt afval in op afroep in volgende gemeenten: 

Grofvuil oude metalen snoeihout
Begijnendijk Bekkevoort Bertem
Bekkevoort Bertem Geetbets
Bertem Boortmeerbeek Tielt-Winge
Bierbeek Geetbets Tienen
Boortmeerbeek Glabbeek
Boutersem Haacht
Geetbets Herent
Glabbeek Holsbeek
Haacht Huldenberg
Herent Kortenberg
Hoegaarden Linter
Holsbeek Lubbeek
Huldenberg Tielt-Winge
Keerbergen Zoutleeuw
Kortenaken
Kortenberg
Landen
Linter
Lubbeek
Oud-Heverlee
Rotselaar
Scherpenheuvel-Zichem
Tielt-Winge
Tienen
Tremelo
Zoutleeuw

Naar boven

Containerdienst

Naast de huis-aan-huisophaling zet EcoWerf dagelijks 9 containerwagens in om de containers te ledigen van de 26 EcoWerf-recyclageparken. De volle containers worden afgevoerd naar een 15-tal verschillende verwerkers. En wagen verzorgt de levering van compost aan huis.

Naar boven

Glasdienst

Lediging glasbol
Een derde onderdeel van de ophaaldienst is de glasdienst. 3 glaswagens ledigen de meer dan 800 glasbollen die over het ganse grondgebied verspreid staan en zorgen voor de afvoer van het glas naar de verwerker. Deze wagens zijn voorzien van 2 compartimenten, zodat het wit en gekleurd glas gescheiden blijft.

 

 

Wit en gekleurd glas apart in glaswagen

Naar boven

Wagenpark

EcoWerf beschikt overigens over een eigen wasinstallatie en een team van mecaniciens en elektriciens die het wagenpark dagelijks onderhouden. Dat wagenpark ziet er als volgt uit:

7 X Ophaalwagen PAPIER & KARTON
11 X Ophaalwagen HUISVUIL, GFT
16 X Ophaalwagen HUISVUIL, GFT DIFTAR
4 X Ophaalwagen PMD
1 X Containerwagen Glas GLAS  
1 X Ophaalwagen GLAS  
2 X Containerwagen GLAS
9 X Containerwagen CONTAINERS
1 X Containerwagen COMPOST

Naar boven

 

Laatste aanpassing: 07/12/2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak