naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > VERENIGINGEN EN SCHOLEN > Uitleenmateriaal zwerfvuilactie

Gratis ondersteuning voor zwerfvuilopruimacties

Een propere buurt, is een plezantere buurt

Sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, blikjes, plastic flesjes, tickets, papieren zakjes, kranten, tijdschriften ... Het zijn enkele van de talrijke voorbeelden van zwerfvuil, kleine stukjes afval die vaak onbewust of nonchalant worden achtergelaten op het moment dat het afval ontstaat. Ook al zijn ze klein, al die stukjes afval zorgen ervoor dat de straat of omgeving niet netjes oogt, ze berokken voor schade in aan het milieu (water, fauna en flora) en kosten handenvol geld om opgeruimd te worden!

Wil jij bijdragen aan een nettere buurt door zelf zwerfvuil op te ruimen of wil je anderen aanmoedigen om geen zwerfvuil te maken? Dan vind je in onderstaand menu alvast wat inspiratie en ondersteuning:

Communicatiemateriaal uitlenen

Om gemeenten te helpen zwerfvuilopruimacties nog beter in de kijker te plaatsen, kocht EcoWerf spandoeken, inflatables, gocarts, infostanden en strandvlaggen aan. Deze materialen werden aangekocht met de steun van de OVAM-campagne 'indevuilbak'.  

Verenigingen of scholen uit het werkingsgebied van EcoWerf die een zwerfvuilactie plannen, kunnen via hun gemeente deze leuke materialen gratis uitlenen! EcoWerf leent enkel materialen uit aan gemeentebesturen, dus neem contact op met de milieudienst van jouw gemeente, die helpt je graag verder!

InflatableUitleenmaterialen ‘Kwak het juist weg!’

Speciaal voor deze uitleenmaterialen liet EcoWerf een ludieke kikker-slogan ‘Kwak het juist weg’ ontwerpen. Die slogan herinnert eraan dat afval pas nuttig wordt wanneer je het op de juiste manier sorteert: in de vuilbak, bij pmd, bij papier … Wat in de berm belandt, gaat immers verloren, zorgt voor milieuverontreiniging en ontsiert het straatbeeld. Kwak je afval dus juist weg!

Zet je opruimacties extra in de kijker met volgende materialen:

  • Inflatables

Deze 3 meter hoge inflatables zijn de ideale aandachtstrekker voor jouw zwerfvuilcampagne: met de vuilzak in de ene en de afvalprikker in de andere hand geeft deze opblaasbare zwerfvuilopruimster het goede voorbeeld! De zuil bevat een plastic tasje waar je een A4-affiche achter kan plaatsen. Hierop kan je dan meer informatie tonen over jouw actie. De inflatables zijn makkelijk op te stellen.

  • Spandoeken

Gebruik de spandoeken om je zwerfvuilactie aan te kondigen. Ze hebben een afmeting van 500 x 80 cm en kunnen boven een straat gehangen worden.

Spandoek 

Infostand en strandvlagUitleenmaterialen ‘Droombeeld of doemscenario – Wat kies jij?’

  • Infostand

De infostand kleedt je zwerfvuilactie aan. Het zigzagpaneel zorgt voor interactie: voorbijgangers zien afwisselend het droombeeld en doemscenario, een speelse manier om de aandacht te vestigen op het zwerfvuilprobleem! De stand bestaat uit 1 paneel (200 x 80 cm) met een vast zigzagpaneel en vaste vuilbak. De voet kan gedemonteerd worden voor transport.

  • Strandvlaggen

De vlaggen zijn makkelijk op te stellen en springen in het oog. Ze zijn dus ideaal om je zwerfvuilactie aan te kondigen! Een duo-set strandvlaggen bestaat uit 1 vlag met droombeeld en 1 vlag met doemscenario.

  • Affiche

Met deze affiche kan je je zwerfvuilactie aankondigen. Er is een witte kader voorzien om de datum en locatie van de actie te vermelden.

Affiche zwerfvuilopruimactie

Naar boven

Registreer je eigen plek op 'Mooimakers.be'

Ruim jij ook afval op in je buurt? Via de website van ‘Mooimakers.be' kan je je engagement delen met andere opruimers in Vlaanderen. Claim je plekje via deze link en maak je actie zichtbaar op de kaart als signaal tegen zwerfvuil.

Naar boven

 

 

 

Laatste aanpassingen: 04/08/2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak