naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > OVER ECOWERF > Nieuwsarchief > Transportsite

Transportsite

Maandenlang werd naarstig gewerkt en gebouwd in de achtertuin van EcoWerf, nu is het eindelijk zoverů we nemen onze nagelnieuwe transportsite met gepaste trots in gebruik!

Dit prestigieuze gebouwencomplex biedt de transportdienst alle faciliteiten die nodig zijn om het wagenpark optimaal te stallen, onderhouden en herstellen.

Stelplaats

De EcoWerf-ophaalwagens zijn niet zomaar vrachtwagens; vaak zijn ze uitgerust met hoogtechnologische snufjes, zoals DifTarbeladingen (in steeds meer gemeenten wordt huisvuil en GFT huis-aan-huis gewogen en betaalt de aanbieder naargelang de hoeveelheid afval dat opgehaald wordt). De transportsite biedt voortaan onderdak aan onze vrachtwagens, waar ze vrij van weer en wind kunnen wachten op de volgende ophaaldag. We hopen dat de verminderde invloed van de klimatologische omstandigheden ook een langere levensduur van de vrachtwagens en hun uitrusting met zich meebrengt.

De nieuwe stelplaats zorgt ervoor dat de vrachtwagens voortaan beschut staan tegen weer en wind.

Herstelplaats

Naast deze stelplaats bevinden zich het tankstel en de garage. De nieuwe herstelplaats is qua veiligheidsvoorzieningen optimaal uitgerust. Bovendien is ze ook voldoende hoog zodat de vrachtwagens voortaan ook met geopende laadbak binnen kunnen rijden, wat vroeger niet mogelijk was. Kortom, in de nieuwe garage sleutelen onze technici zich met de glimlach door de dag!

Wasplaats

Vlak naast de herstelplaats werd een was- en smeerplaats gebouwd. Hier kunnen de chauffeurs en hun medewerkers de vrachtwagens met hogedruk materiaal (wij gebruiken regenwater!) netjes maken en ervoor zorgen dat alles vlot gesmeerd blijft werken.

Opslagplaats

Naast een verademing voor ons wagenpark, is de nieuwe transportsite ook een welgekomen opslagplaats. Een ruime hal werd achter de stelplaats en garage gebouwd (kant Kesseldal), ze zal fungeren als opslagplaats voor compost.

Opening

Op zondag 2 september jl. organiseerde EcoWerf op haar nieuwe transportsite een bruisend familiefeest voor haar medewerkers. Het grote publiek kwam op zondag 7 oktober n.a.v. de Open Bedrijven Dag een kijkje nemen.

Vooraanzicht van de nieuwe garage en wasplaats op de vooravond van de openbedrijvendag

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak