naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > OVER ECOWERF > Nieuwsarchief > Over afval leren

Over afval leren

Informeren

Vorige maand opende EcoWerf haar deuren voor het grote publiek. Heb je het gemist of wil je nog een rondleiding met de klas of je vereniging? Dan kan dit via onze geleide bezoeken in groepsverband. EcoWerf wil zo haar steentje bijdragen door te informeren rond afvalpreventie; sorteren en recycleren. Daarom biedt EcoWerf graag ondersteuning!

Infomobiel

De Infomobiel is een uitschuifbare oplegger vol met afvalspelletjes. Sinds 1995 rijdt hij in de Leuvense regio rond en informeert zijn jeugdige bezoekers over de afvalproblematiek. Vanuit de ladder van Lansink beginnen verschillende interactieve spelletjes en opdrachten. Afhankelijk van de voorkeur van de groep kan er gewerkt worden met een van de bovenste treden van de ladder: afvalpreventie en hergebruik of het sorteren en recycleren.
Meer informatie

Naar boven

Bezoek het milieubedrijf

Wat gebeurt er met ons afval nadat de vrachtwagen het heeft opgehaald? Bij een bezoek aan het milieubedrijf zie je hoe het opgehaalde huisvuil, papier en karton en GFT in de stortbunkers terecht komt. Je krijgt bovendien te zien hoe we van GFT rijpe compost maken.
Meer informatie

Naar boven

Bezoek het containerpark

Tijdens dit bezoek leidt onze gids je langsheen de containers waarin de meest uiteenlopende recycleerbare materialen verzameld worden: PMD, glas, steenafval, snoeihout enzovoort. Telkens wordt per container nagegaan wat er thuishoort en wat niet. Er wordt ook verteld wat er nadien met het afval gebeurt en hoe het gerecycleerd wordt. Kinderen mogen zelf wat afval meebrengen om het in de juiste container te werpen.
Meer informatie

Naar boven

Bezoek de kringlooptuin

In 2003 legde EcoWerf een kringlooptuin aan in Wakkerzeel, in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Haacht en de kerkfabriek. In deze pastorietuin kan je uitgebreid je neus in het groenafval van de tuin te stoppen. Met behulp van uitgewerkte praktijkvoorbeelden zie je hoe je jouw tuin kan uitbouwen tot een perfecte kringloop en je bezoekjes aan het containerpark met tuinafval kan verminderen. Al eens gedacht aan een takkenwal of een vlechtwerk? En wat dacht je van een tuinpad uit boomstamschijven?! Ook over thuiscomposteren kom je van alles te weten.
Meer informatie

Naar boven

Uitleenmateriaal

Wil je met je klas of vereniging meer leren over afvalpreventie, sorteren, recycleren of composteren? Dan kan EcoWerf jouw school of vereniging gratis educatief materiaal uitlenen. Heel wat materiaal is geschikt voor kinderen van de lagere school. Toch hebben wij ook het één en ander in petto voor kleuters en leerlingen van de middelbare school.
Meer informatie

Naar boven

Educatief spel

Het educatief spel met Robby Robot kan je spelen in de infomobiel of deze website.
Speel met Robby de Robot

Naar boven

Laatste aanpassing: 31/10/2007

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak