naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > OVER ECOWERF > Nieuwsarchief > Open Bedrijvendag

Open Bedrijvendag

Open Bedrijvendag

Wil je weten wat er met het GFT gebeurt eens je groene container voor je deur werd geledigd? Kom dan een kijkje nemen op 7 oktober! We tonen je het hele verhaal van A tot Z!

Vol trots laten we onze nieuwe TRANSPORTSITE zien, waar onze vrachtwagens, een was- en herstelplaats en een opslagruimte onderdak vinden.

EcoWerf opent haar deuren voor het grote publiek

Op zondag 7 oktober 2007 neemt EcoWerf deel aan de 17e Open Bedrijvendag. Waarschijnlijk ken je ons als uitbater van je containerpark of als ophaaldienst voor je huisvuil. Maar EcoWerf doet nog veel meer en dit willen we graag aan jullie tonen!

EcoWerf is actief op 3 domeinen:

Afvalpreventie of het voorkomen van afval

Zo publiceren we jaarlijks heel wat info en tips in het Kringloopnieuws, organiseren we een infoavond rond herbruikbare luiers, promoten we via acties en subsidies het kringlooptuinieren, lenen we educatief materiaal uit, organiseren we geleide bezoeken op de containerparken, in de kringlooptuin, in de composteerinstallatie en in de infomobiel, organiseren we compostcursussen en improvisatietheater rond afval, …

Afvalinzameling huis-aan-huis en via containerparken

In heel wat gemeenten en steden halen we niet enkel huisvuil en GFT, maar ook PMD, papier en karton, snoeihout, oude metalen en grof huisvuil bij je thuis op. Momenteel baat EcoWerf 25 containerparken uit. De twintigtal afvalsoorten die je daar kwijt kan vinden elk hun weg naar een sorteer- of verwerkingsbedrijf.

Afvalverwerking

Compostering van organisch afval: in 2006 werd maar liefst 43 000 ton organisch afval verwerkt tot compost!

Wil je weten wat er met het GFT gebeurt eens je groene container voor je deur werd geledigd? Kom dan een kijkje nemen op 7 oktober! We tonen je het hele verhaal van A tot Z!

Vol trots laten we onze nieuwe TRANSPORTSITE zien, waar onze vrachtwagens, een was- en herstelplaats en een opslagruimte onderdak vinden.


 

Programma Open Bedrijvendag

Zondag 7 oktober 2007 van 10.00 tot 17.00 uur!

 • geleide bezoeken doorheen de composteerinstallatie: elk half uur start een bezoek met een gids die het hele verhaal van GFT tot compost laat zien
 • elke geleide bezoek sluit af met een bezoek aan de nieuwe transportsite waar een infomarktje over afval is ondergebracht met onder andere:
  • DifTar= geDIFferentieerde TARieven: hier zie je hoe de vrachtwagen het gewicht van je afval weegt alvorens het in de ophaalwagen verdwijnt. Een videofilm legt het hele principe van DifTar uit en geeft je heel wat tips om je afval juist te sorteren en om afval te voorkomen.
  • Verpakkingsafval (FOST Plus): hier kan je terecht met al je vragen over de sorteerregels van PMD, papier en karton en glas. Bovendien kan je er je eigen sorteerkennis testen en maak je kans op een leuk aandenken.
  • Frituurvetten en -oliën: iedereen lust wel frietjes, jammer genoeg verwijdert niet iedereen de frituurolie of -vet zoals het hoort. Meer info over de juiste inzameling en verwerking, verneem je hier. Bovendien kan je hier ook terecht voor een handige Valorfrit-trechter en een gratis pakje frietjes (zolang de voorraad strekt!).
  • Kringlooptuinieren: de provincie Vlaams-Brabant promoot al enkele jaren samen met EcoWerf het kringlooptuinieren. Heb je veel te veel grasmaaisel of snoeiafval? Met kringlooptuinieren kan je het makkelijk vermijden, verminderen of netjes in de tuin houden. Verneem de gras- en snoeitips op de provinciale infostand.
   Win tijd, geld en geniet elke dag meer met kringlooptuinieren!
  • Thuiscomposteren: een aantal compostmeesters maakt je snel duidelijk dat je je eigen keuken- en tuinafval ook vlotjes thuis kan composteren.
  • Gebruik van compost: Vlaco (Vlaamse Compostorganisatie) geeft info over de eigenschappen van compost, over wat compost in je tuin doet, waar en hoe je het kan gebruiken, …
  • Verkoop van compost: Wie op 7 oktober compost bestelt, kan rekenen op een promotieprijs!
 • doorlopend kinderanimatie
  • infomobiel met leuke spelletjes rond afval: hier leer je op een ludieke manier afval juist sorteren en voorkomen
  • springkasteel
  • grime
 • in de transportsite kan je even verpozen in de cafetaria


 

Locatie

Ons adres: Aarschotsesteenweg 210 te 3012 Leuven (Wilsele).

Onze site is grotendeels toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Het stortplatform, de biofilters, de composteer- en narijpingshal en de nieuwe transporthal zijn bereikbaar; enkel de controlekamer is niet toegankelijk.

Elke bezoeker kan deelnemen aan de algemene wedstrijd van Open Bedrijvendag! EcoWerf organiseert ook zelf een wedstrijd en geeft per gezin een kleine attentie mee!

Wij kijken alvast uit naar jouw bezoek!

Promotie!

Wie EcoWerf op zondag 7 oktober een bezoekje brengt, kan een bon voor gratis compost bekomen. Nadien kan je de compost komen afhalen in maximum één aanhangwagen of in tien zelf meegebrachte zakken. Deze bon is gedurende één jaar geldig.
Wie ter plaatse een hoeveelheid van minimaal 15 m³ bestelt, betaalt de compost aan slechts 1 euro/m³ in plaats van aan 2,12 euro/m³! De vervoerskosten voor het leveren aan huis blijven ongewijzigd.

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak